universities-in-norwayNorge har en rekke utmerkede universiteter, rettere sagt åtte universiteter fordelt på like mange byer. Her er en kort oppsummering:

Nord Universitet

Nord Universitet er Norges ferskeste universitet med hovedsete i Bodø. Som navnet tilsier er dette universitetet for studenter som ønsker seg høyere utdanning nord i landet.

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

Dette universitet ligger på Ås og var tidligere kjent som Norges landbrukshøyskole. Landbruk står også i førersete når høyskolen har blitt til universitet.

Norges teknisk- miljøvitenskapelige Universitet

Også kjent som NTNU. NTNU ligger i Trondheim og er et populært valg blant studenter fra hele landet. Trondheim er jo kanskje den best kjente studiebyen i Norge.

Universitetet i Agder

Universitetet i Agder ligger i Kristiansand og er hjem til cirka 12000 studenter. Før universitet fikk universitetsstatus i 2007 var det en høyskole.

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er godt kjent for sine litteraturstudier og flere av landets ledende forfattere har tatt sin utdanning her.

Universitetet i Tromsø

Tromsø fikk sitt universitet i 1968, i dag er det over 16000 studenter og 3000 ansatte ved utdanninginstitusjonen i nord.

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger har tre fakulteter. Disse er: det humanistiske fakultet, det samfunnsvitenskaplige fakultet og det teknisk- naturfaglige fakultet.

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er det største og mest kjente universitetet i landet. Historien til Universitetet i Oslo strekker seg tilbake helt til 1811, og den dag i dag har universitetet over 27000 studenter og hele 6000 ansatte. Universitetet i Oslo er et universitet av internasjonalt kaliber og tiltrekker seg derfor studenter og professorer fra mange land rundtomkring i verden. Universitetet er en viktig del av hovedstaden.

Norge byr altså en et rikt utvalg av universiteter som alle har sine egne spesialiteter. Som student bør man derfor lese seg opp på de forskjellige studieprogrammene, før man søker om studieplass.