studentsSom student kan det ofte bli lange dager foran bøkene, eller skjermen. Dager hvor øyene til slutt ikke klarer mer, og hvor du bare vil hjem for å ligge på sofaen, i de siste timene før du skal legge deg. Og det er greit… noen dager. Man skal nemlig ikke glemme hvor viktig det sosiale er for studenters mentale helse.

For studenter som leser et uendelig antall sider med pensum er det viktig å koble av fra tid til annen. Mange tenker på studenter som en gjeng med festløver, men dette er ikke sant. I alle fall ikke nå lenger. De fleste studenter i dag tar sine studier svært seriøst, og de aller fleste jobber også ved siden av for å få råd til livets opphold. Da er det ikke mye tid igjen til sosiale aktiviteter. Det er derfor viktigere enn noen gang, å fremheve hvor viktig nettopp det sosiale er for studenter.

Avkobling er noe vi alle trenger, og noen ganger er det helt greit å bare se på en film. Men de aller fleste vil trenge sosial interaksjon med andre mennesker for ikke å gå på en mental smell. Og sosiale medier er langt fra nok, man trenger å møte venner ute i den virkelige verden.

Som student er det mye man kan være med på, festivaler, quiz, yoga eller stand-up. Valgmulighetene er mange, og det vil som regel finnes et sosialt tilbud for de aller fleste. Mange studiesteder byr på egne klubber for studenter med spesielle interesser, og det er faktisk ganske enkelt å starte en klubb selv også.

Skulle man likevel falle utenfor det sosiale under studietidene, bør man være oppmerksom på at de fleste studiesteder også byr på gratis helsehjelp, for de som sliter psykisk på grunn av dette. Dette er gode tilbud man ikke bør være redd for å benytte seg av, skulle det bli nødvendig!